WEKO3
アイテム
チョコレート・パッケージの認知に関する基本的構造の探索
https://doi.org/10.15020/00002324
https://doi.org/10.15020/00002324de5ed82b-dd85-4b91-8c88-929ad1b002df
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
チョコレート・パッケージの認知に関する基本的構造の探索 (1.2 MB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2023-01-13 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | チョコレート・パッケージの認知に関する基本的構造の探索 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | The Exploration of the Basic Structures of Cognition of Chocolate Packages | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | chocolate package | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | cognitive structure | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | factor analysis | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | higher-order component analysis | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | intelligibility | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | triteness. | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ID登録 | ||||||
ID登録 | 10.15020/00002324 | |||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||
著者 |
諸井, 克英
× 諸井, 克英× 岡村, 麻里× MOROI, Katsuhide× OKAMURA, Mari |
|||||
著者 所属 | ||||||
値 | 同志社女子大学・生活科学部・人間生活学科・特任教授 | |||||
著者 所属 | ||||||
値 | 同志社女子大学・生活科学部・人間生活学科・2020年度卒業 | |||||
著者所属(翻訳) | ||||||
値 | Department of Human Life Studies, Faculty of Human Life and Science, Doshisha Women’s College of Liberal Arts, Special appointment professor | |||||
著者所属(翻訳) | ||||||
値 | Department of Human Life Studies, Faculty of Human Life and Science, Doshisha Women’s College of Liberal Arts, Graduate of 2020 | |||||
著者 外部リンク | ||||||
表示名 | 同志社女子大学研究者データベース - 諸井克英 | |||||
URL | https://research-db.dwc.doshisha.ac.jp/rd/html/japanese/researchersHtml/2318/2318_Researcher.html | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | This study explored the basic structures of cognition of chocolate packages. Five chocolate packages were selected from among various packages, and one of them was presented to female undergraduates (N=229). Appearance Impressions of Chocolate Packages Scale, Affections Evoked By Chocolate Packages Scale, and Tastes Presumed from Chocolate Packages Scale were administered to the participants. By the factor analyses (method of maximum likelihood, promax rotations), three factors were extracted for appearance impressions, affections, presumed tastes, respectively. The higher-order component analysis resulted in two components; intelligibility and triteness. The significance of this study was discussed from a viewpoint of consumer behaviors. | |||||
内容記述 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 論文 | |||||
書誌情報 |
総合文化研究所紀要 en : Bulletin of Institute for Interdisciplinary Studies of Culture Doshisha Women’s College of Liberal Arts 巻 39, p. 204-215, 発行日 2022-07-29 |
|||||
出版地 | ||||||
出版者 | 京都 | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 同志社女子大学総合文化研究所 (学術研究支援課) | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 09100105 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN10052143 | |||||
資源タイプ | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
ID | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | AN10052143-20220729-204 |