ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 同志社女子大学生活科学
  2. 55巻(2021)
  1. 生活科学部
  2. 食物栄養科学科

葉酸たまご,アスパラガス,ほうれん草の葉酸含有量に及ぼす加熱調理操作の影響

https://doi.org/10.15020/00002221
https://doi.org/10.15020/00002221
c7779dec-8d05-4cf5-b841-67a41d8822c7
名前 / ファイル ライセンス アクション
AA11325308-20220220-50.pdf AA11325308-20220220-50.pdf (1.7 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2022-08-09
タイトル
タイトル 葉酸たまご,アスパラガス,ほうれん草の葉酸含有量に及ぼす加熱調理操作の影響
タイトル
タイトル Thermal cooking and effects on folic acid content : A study of folic acid-enriched egg, asparagus and spinach
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 folic acid
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 folic acid-enriched egg
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 asparagus
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 spinach
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 thermal cooking
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.15020/00002221
ID登録タイプ JaLC
著者 村上, 恵

× 村上, 恵

WEKO 5939
CiNii ID 9000002750041
e-Rad 80340769

村上, 恵

ja-Kana ムラカミ, メグミ

Search repository
橋本, 幸江

× 橋本, 幸江

WEKO 6938

橋本, 幸江

ja-Kana ハシモト, サチエ

Search repository
小鳥, 愛

× 小鳥, 愛

WEKO 6939

小鳥, 愛

ja-Kana コトリ, アイ

Search repository
岡本, 千加

× 岡本, 千加

WEKO 6940

岡本, 千加

ja-Kana オカモト, チカ

Search repository
栗林, 由樹

× 栗林, 由樹

WEKO 6941

栗林, 由樹

ja-Kana クリバヤシ, ユキ

Search repository
澤田, 奈津希

× 澤田, 奈津希

WEKO 6942

澤田, 奈津希

ja-Kana サワダ, ナツキ

Search repository
MURAKAMI, Megumi

× MURAKAMI, Megumi

WEKO 6943

en MURAKAMI, Megumi

Search repository
HASHIMOTO, Sachie

× HASHIMOTO, Sachie

WEKO 6944

en HASHIMOTO, Sachie

Search repository
KOTORI, Ai

× KOTORI, Ai

WEKO 6945

en KOTORI, Ai

Search repository
OKAMOTO, Chika

× OKAMOTO, Chika

WEKO 6946

en OKAMOTO, Chika

Search repository
KURIBAYASHI, Yuki

× KURIBAYASHI, Yuki

WEKO 6947

en KURIBAYASHI, Yuki

Search repository
SAWADA, Natsuki

× SAWADA, Natsuki

WEKO 6948

en SAWADA, Natsuki

Search repository
著者 所属
値 同志社女子大学生活科学部食物栄養科学科
著者 所属
値 生活学科部2012 年度卒業生
著者 所属
値 生活学科部2012 年度卒業生
著者 所属
値 生活学科部2012 年度卒業生
著者 所属
値 生活学科部2013 年度卒業生
著者 所属
値 生活学科部2013 年度卒業生
著者所属(翻訳)
値 Doshisha Women's College of Liberal Arts, Faculty of Human Life Science, Department of Food Science and Nutrition
著者 外部リンク
表示名 同志社女子大学研究者データベース - 村上恵
URL https://research-db.dwc.doshisha.ac.jp/rd/html/japanese/researchersHtml/3041/3041_Researcher.html
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In this study, we investigated the change in folic acid contents in foods during thermal cooking. The results showed that the folic acid content of boiled beaten eggs was significantly lower than that of raw, boiled, and pan-fry eggs. The folic acid contents of boiled asparagus and spinach was also significantly reduced. In spinach, the folic acid content tended to increase through pan-frying, indicating that folic acid was at least retained. When folic acid-enriched eggs and spinach were mixed and pan-fried, the folic acid content increased significantly more than when they were pan-fried separately. Therefore, folic acid can be more efficiently consumed through pan-frying than boiling, which involves direct exposure to boiling water. In addition, the loss of folic acid is shown to be inhibited by combining spinach with egg solution, which is highly heat stable.
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 原著論文
書誌情報 同志社女子大学生活科学
en : DWCLA human life and science

巻 55, p. 50-56, 発行日 2022-02-20
出版地
出版者 京都
出版者
出版者 同志社女子大学生活科学会
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 13451391
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11325308
資源タイプ
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
ID
内容記述タイプ Other
内容記述 AA11325308-20220220-57
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 14:16:42.093466
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3