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  1. 同志社女子大学生活科学
  2. 53巻(2019)
  1. 生活科学部
  2. 食物栄養科学科

小学生のかつおだしと煮干しだしの風味に対する評価:食育取り組み年数が異なる2 校の比較

https://doi.org/10.15020/00001905
https://doi.org/10.15020/00001905
a8df9b3a-6ab6-48c9-886e-4b4f07b7943d
名前 / ファイル ライセンス アクション
AA11325308-20201130-19.pdf 小学生のかつおだしと煮干しだしの風味に対する評価:食育取り組み年数が異なる2 校の比較 (1.5 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2020-12-02
タイトル
タイトル 小学生のかつおだしと煮干しだしの風味に対する評価:食育取り組み年数が異なる2 校の比較
タイトル
タイトル Evaluation of flavors of dried bonito and niboshi extract soup stock among elementary school children : a comparison of two schools with different periods of shokuiku(food and nutrition education)-related activities
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.15020/00001905
ID登録タイプ JaLC
著者 神田, 知子

× 神田, 知子

WEKO 6545
CiNii ID 1000000310730
e-Rad 80434786

神田, 知子

ja-Kana コウダ, トモコ

en KODA, Tomoko

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西川, あや奈

× 西川, あや奈

WEKO 6546

西川, あや奈

ja-Kana ニシカワ, アヤナ

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富田, 好美

× 富田, 好美

WEKO 6547

富田, 好美

ja-Kana トミタ, ヨシミ

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荻野, 裕子

× 荻野, 裕子

WEKO 6548

荻野, 裕子

ja-Kana オギノ, ヒロコ

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丸山, 智美

× 丸山, 智美

WEKO 6549

丸山, 智美

ja-Kana マルヤマ, サトミ

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小切間, 美保

× 小切間, 美保

WEKO 6386
CiNii ID 9000391801825
e-Rad 30269849

小切間, 美保

ja-Kana コギリマ, ミホ

en KOGIRIMA, Miho

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NISHIKAWA, Ayana

× NISHIKAWA, Ayana

WEKO 6550

en NISHIKAWA, Ayana

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TOMITA, Yoshimi

× TOMITA, Yoshimi

WEKO 6551

en TOMITA, Yoshimi

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OGINO, Hiroko

× OGINO, Hiroko

WEKO 6552

en OGINO, Hiroko

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MARUYAMA, Satomi

× MARUYAMA, Satomi

WEKO 6553

en MARUYAMA, Satomi

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著者 所属
値 同志社女子大学生活科学部食物栄養科学科
著者所属(翻訳)
値 Doshisha Women's College of Liberal Arts, Faculty of Human Life Science, Department of Food Science and Nutrition
著者 外部リンク
表示名 同志社女子大学研究者データベース - 神田知子
URL https://research-db.dwc.doshisha.ac.jp/rd/html/japanese/researchersHtml/3040/3040_Researcher.html
著者 外部リンク
表示名 同志社女子大学研究者データベース - 小切間美保
URL https://research-db.dwc.doshisha.ac.jp/rd/html/japanese/researchersHtml/2186/2186_Researcher.html
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We compared evaluations of the flavors of dried bonito and niboshi extract soup stock for 5- 6 grade elementary school children(121 children)at two different schools. The two different schools were an elementary school that had implemented shokuiku(food and nutrition education)-related activities for 4 years(4th year school)and an elementary school that had implemented shokuiku-related activities for the first time(1st year school). The results from fifth graders in elementary school showed that the deliciousness, umami taste, and aroma of both soup stocks(dried bonito and niboshi extract)were rated significantly higher in the 4th year school than in the 1st year school. In the 4th year school, several years of shokuiku-related activities may have increased the taste sensitivity of children to soup stock flavors.
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 原著論文
書誌情報 同志社女子大学生活科学
en : DWCLA human life and science

巻 53, p. 19-29, 発行日 2020-02-20
出版地
出版者 京都
出版者
出版者 同志社女子大学生活科学会
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 13451391
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11325308
資源タイプ
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
ID
内容記述タイプ Other
内容記述 AA11325308-20201130-19
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