WEKO3
アイテム
干し操作によるダイコンの抗酸化性,カルシウム量および物性の変化
https://doi.org/10.15020/00000977
https://doi.org/10.15020/000009774714761a-fec4-4a76-ad2c-73fa50998368
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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AA11325308-20150220-51.pdf (1.6 MB)
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2015-02-20 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 干し操作によるダイコンの抗酸化性,カルシウム量および物性の変化 | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | dried Japanese radish | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | sun-drying | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | antioxidant property | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | calcium | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | breaking stress | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ID登録 | ||||||
ID登録 | 10.15020/00000977 | |||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||
別タイトル | ||||||
その他のタイトル | Change of antioxidant property, calcium content and breaking properties on Japanese radish by sun-drying | |||||
著者 |
村上, 恵
× 村上, 恵× 橋本, 沙紀× 井戸本, 瞳× 永瀬, 恵梨× 池田, 香織× 渡部, 真理子× MURAKAMI, Megumi× HASHIMOTO, Saki× IDOMOTO, Hitomi× NAGASE, Eri× IKEDA, Kaori× WATANABE, Mariko |
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著者 所属 | ||||||
値 | 同志社女子大学生活科学部食物栄養科学科 | |||||
著者 所属 | ||||||
値 | 同志社女子大学生活科学部2012年度卒業生 | |||||
著者 所属 | ||||||
値 | 同志社女子大学生活科学部2012年度卒業生 | |||||
著者 所属 | ||||||
値 | 同志社女子大学生活科学部2012年度卒業生 | |||||
著者 所属 | ||||||
値 | 同志社女子大学生活科学部2013年度卒業生 | |||||
著者 所属 | ||||||
値 | 同志社女子大学生活科学部2013年度卒業生 | |||||
著者所属(翻訳) | ||||||
値 | Doshisha Women's College of Liberal Arts, Faculty of Human Life Science, Department of Food Science and Nutrition | |||||
著者 外部リンク | ||||||
表示名 | 同志社女子大学研究者データベース - 村上恵 | |||||
URL | http://research-db.dwc.doshisha.ac.jp/rd/html/japanese/researchersHtml/3041/3041_Researcher.html | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | We examined the change of radical scavenging activity, the amount of reducing sugar, calcium content and breaking properties of Japanese radish that was dried in the open sunshine for three days. The result showed that radical scavenging activity increased and was retained the amount of reducing sugar by sun-drying. This suggested that the amino-carbonyl reaction was involved in these results. As a result of breaking properties, Japanese radish became easy to break in the sun-drying for 3 days. Calcium content did not change by the drying. This study showed that the concentration of antioxidant property, reducing suger, and the increase in calcium content were suggested. Moreover, the results of cell dyeing indicated that a seasoning sank in easily by sun-drying. |
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内容記述 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 原著論文 | |||||
書誌情報 |
同志社女子大学生活科学 en : DWCLA human life and science 巻 48, p. 51-57, 発行日 2015-02-20 |
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出版地 | ||||||
出版者 | 京都 | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 同志社女子大学生活科学会 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 13451391 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11325308 | |||||
資源タイプ | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
ID | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | AA11325308-20150220-51 |