ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 同志社女子大学生活科学
  2. 45巻 (2011)
  1. 生活科学部
  2. 人間生活学科

咀嚼障害に適する食形態への展開が風味に及ぼす影響

https://doi.org/10.15020/00000564
https://doi.org/10.15020/00000564
e380e0f6-e732-4c85-ac45-bbb86d4ca45c
名前 / ファイル ライセンス アクション
AA11325308-20120220-54.pdf AA11325308-20120220-54.pdf (971.4 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2012-02-20
タイトル
タイトル 咀嚼障害に適する食形態への展開が風味に及ぼす影響
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 咀嚼障害
キーワード
主題Scheme Other
主題 刻み食
キーワード
主題Scheme Other
主題 ソフト食
キーワード
主題Scheme Other
主題 におい
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.15020/00000564
ID登録タイプ JaLC
別タイトル
その他のタイトル Effects of texture modification on the flavor of foods for elderly people with dysmasesis
著者 真部, 真里子

× 真部, 真里子

WEKO 1310

真部, 真里子

ja-Kana マナベ, マリコ

Search repository
河本, 育子

× 河本, 育子

WEKO 696

河本, 育子

ja-Kana カワモト, イクコ

Search repository
柴田, 直子

× 柴田, 直子

WEKO 697

柴田, 直子

ja-Kana シバタ, ナオコ

Search repository
浦井, 麻衣子

× 浦井, 麻衣子

WEKO 698

浦井, 麻衣子

ja-Kana ウライ, マイコ

Search repository
林, 千沙都

× 林, 千沙都

WEKO 699

林, 千沙都

ja-Kana ハヤシ, チサト

Search repository
廣江, 慧子

× 廣江, 慧子

WEKO 700

廣江, 慧子

ja-Kana ヒロエ, サトコ

Search repository
三好, 絢子

× 三好, 絢子

WEKO 701

三好, 絢子

ja-Kana ミヨシ, アヤコ

Search repository
MANABE, Mariko

× MANABE, Mariko

WEKO 1312

en MANABE, Mariko

Search repository
KAWAMOTO, Ikuko

× KAWAMOTO, Ikuko

WEKO 1657

en KAWAMOTO, Ikuko

Search repository
SHIBATA, Naoko

× SHIBATA, Naoko

WEKO 1658

en SHIBATA, Naoko

Search repository
URAI, Maiko

× URAI, Maiko

WEKO 1659

en URAI, Maiko

Search repository
HAYASHI, Chisato

× HAYASHI, Chisato

WEKO 1660

en HAYASHI, Chisato

Search repository
HIROE, Satoko

× HIROE, Satoko

WEKO 1661

en HIROE, Satoko

Search repository
MIYOSHI, Ayako

× MIYOSHI, Ayako

WEKO 1662

en MIYOSHI, Ayako

Search repository
著者 所属
値 同志社女子大学生活科学部食物栄養科学科
著者 所属
値 同志社女子大学生活科学部2008年度卒業生
著者 所属
値 同志社女子大学生活科学部2008年度卒業生
著者 所属
値 同志社女子大学生活科学部2008年度卒業生
著者 所属
値 同志社女子大学生活科学部2009年度卒業生
著者 所属
値 同志社女子大学生活科学部2009年度卒業生
著者 所属
値 同志社女子大学生活科学部2009年度卒業生
著者所属(翻訳)
値 Doshisha Women's College of Liberal Arts, Faculty of Human Life Science, Department of Food Science and Nutrition
著者 外部リンク
表示名 同志社女子大学研究者データベース - 真部真里子
URL http://research-db.dwc.doshisha.ac.jp/rd/html/japanese/researchersHtml/2269/2269_Researcher.html
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The aroma and flavor of food before and during eating is a major determinant of the pleasure which drives us to eat. The aim of this study was to investigate how texture modification influences the aroma and flavor of two types of texture-modified teriyaki-based salmon foods (chopped salmon teriyaki and steamed salmon teriyaki-paste) as compared to original salmon teriyaki using gas chromatographyolfactometry and retronasal olfactometry analyses. The results indicated that the odor of soy sauce was weaker in the modified foods as compared to the original, with the past having even less odor than the chopped salmon teriyaki. The sensory evaluation corresponded with the gas chromatography results, and showed that odor was an important factor contributing to preference. Steamed salmon teriyaki-paste is suitable for elderly people with dysmasesis because it is easy to chew and swallow ; thus, optimal cooking conditions to improve its odor should be developed.
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 研究ノート
書誌情報 同志社女子大学生活科学
en : DWCLA human life and science

巻 45, p. 54-59, 発行日 2012-02-20
出版地
出版者 京都
出版者
出版者 同志社女子大学生活科学会
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 13451391
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11325308
論文ID(NAID)
識別子タイプ NAID
関連識別子 120004404317
資源タイプ
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
ID
内容記述タイプ Other
内容記述 AA11325308-20120220-54
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 14:42:29.195632
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3