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  1. 同志社女子大学生活科学
  2. 47巻 (2013)
  1. 生活科学部
  2. 食物栄養科学科

野菜の抗酸化性およびビタミンC量に及ぼす干し操作の影響

https://doi.org/10.15020/00000530
https://doi.org/10.15020/00000530
96fc3e81-8fac-4ce3-9629-e8bdf1215aee
名前 / ファイル ライセンス アクション
AA11325308-20140220-27.pdf AA11325308-20140220-27.pdf (1.5 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2014-02-20
タイトル
タイトル 野菜の抗酸化性およびビタミンC量に及ぼす干し操作の影響
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 dried vegetable
キーワード
主題Scheme Other
主題 sun-drying
キーワード
主題Scheme Other
主題 microwave oven
キーワード
主題Scheme Other
主題 antioxidant property
キーワード
主題Scheme Other
主題 ascorbic acid
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.15020/00000530
ID登録タイプ JaLC
別タイトル
その他のタイトル Effects of two drying conditions on antioxidant property and ascorbic acid content of three types of vegetables
著者 村上, 恵

× 村上, 恵

WEKO 1297

村上, 恵

ja-Kana ムラカミ, メグミ

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松井, 美佳

× 松井, 美佳

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松井, 美佳

ja-Kana マツイ, ミカ

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今村, 涼子

× 今村, 涼子

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今村, 涼子

ja-Kana イマムラ, リョウコ

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橋本, 沙紀

× 橋本, 沙紀

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橋本, 沙紀

ja-Kana ハシモト, サキ

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井戸本, 瞳

× 井戸本, 瞳

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井戸本, 瞳

ja-Kana イドモト, ヒトミ

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永瀬, 恵梨

× 永瀬, 恵梨

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永瀬, 恵梨

ja-Kana ナガセ, エリ

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MURAKAMI, Megumi

× MURAKAMI, Megumi

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en MURAKAMI, Megumi

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MATSUI, Mika

× MATSUI, Mika

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en MATSUI, Mika

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IMAMURA, Ryoko

× IMAMURA, Ryoko

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en IMAMURA, Ryoko

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HASHIMOTO, Saki

× HASHIMOTO, Saki

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en HASHIMOTO, Saki

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IDOMOTO, Hitomi

× IDOMOTO, Hitomi

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en IDOMOTO, Hitomi

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NAGASE, Eri

× NAGASE, Eri

WEKO 1306

en NAGASE, Eri

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著者 所属
値 同志社女子大学生活科学部食物栄養科学科
著者 所属
値 同志社女子大学生活科学部2011年度卒業
著者 所属
値 同志社女子大学生活科学部2011年度卒業
著者 所属
値 同志社女子大学生活科学部2012年度卒業
著者 所属
値 同志社女子大学生活科学部2012年度卒業
著者 所属
値 同志社女子大学生活科学部2012年度卒業
著者所属(翻訳)
値 Doshisha Women's College of Liberal Arts, Faculty of Human Life Science, Department of Food Science and Nutrition
著者 外部リンク
表示名 同志社女子大学研究者データベース - 村上恵
URL http://research-db.dwc.doshisha.ac.jp/rd/html/japanese/researchersHtml/3041/3041_Researcher.html
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Three types of vegetables (Japanese radish, carrot, eggplant) were dried in the open sunshine and in the microwave oven. Antioxidant property and ascorbic acid content in the fresh vegetables and in those dried under two drying conditions were assayed. The amount of the polyphenolic compounds and the ascorbate oxidation decreased by the sun-drying, but at the same time the polymerism of the polyphenolic compounds and the products of the amino-carbonyl reaction were caused.
Consequently, it was found that the radical- scavenging activity was retained by the sun-drying.
Therefore, the study showed that the sun-dried vegetables have more retention of antioxidant property than the microwaved-dried vegetables.
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 原著論文
書誌情報 同志社女子大学生活科学
en : DWCLA human life and science

巻 47, p. 27-33, 発行日 2014-02-20
出版地
出版者 京都
出版者
出版者 同志社女子大学生活科学会
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 13451391
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11325308
論文ID(NAID)
識別子タイプ NAID
関連識別子 40020015319
資源タイプ
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
ID
内容記述タイプ Other
内容記述 AA11325308-20140220-27
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