WEKO3
アイテム
アスパラガス水抽出液の血栓溶解作用
https://doi.org/10.15020/00001676
https://doi.org/10.15020/000016768738862d-bd7f-4f90-b964-8e2242176da0
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
アスパラガス水抽出液の血栓溶解作用 (1.2 MB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2019-08-01 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | アスパラガス水抽出液の血栓溶解作用 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Thrombolytic Property of an Aqueous Extract of Asparagus | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Asparagus | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Thrombolytic property | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Fibrin plate method | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Measurement of plasmin-like activity | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Enzymogram | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Asparagus | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Thrombolytic property | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Fibrin plate method | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Measurement of plasmin-like activity | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Enzymogram | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ID登録 | ||||||
ID登録 | 10.15020/00001676 | |||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||
著者 |
村上, 恵
× 村上, 恵× 南埜, 幸× 宮崎, 智子× 鈴木, 久美子× 加藤, 杏奈× 溝口, 静菜× 篤田, 知佳× MINAMINO, Miyuki× MIYAZAKI, Tomoko× SUZUKI, Kumiko× KATO, Anna× MIZOGUCHI, Shizuna× ATSUTA, Chika |
|||||
著者 所属 | ||||||
値 | 同志社女子大学生活科学部食物栄養科学科 | |||||
著者所属(翻訳) | ||||||
値 | Doshisha Women's College of Liberal Arts, Faculty of Human Life Science, Department of Food Science and Nutrition | |||||
著者 外部リンク | ||||||
表示名 | 同志社女子大学研究者データベース - 村上恵 | |||||
URL | https://research-db.dwc.doshisha.ac.jp/rd/html/japanese/researchersHtml/3041/3041_Researcher.html | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | The thrombolytic properties contained in an aqueous of asparagus were investigated using the fibrin plate method, measurement of plasmin-like activity, and enzymogram. Raw and boiled asparagus samples were prepared by freeze-drying and then water extraction. The result showed that all the samples dissolved the fibrin plate, and its action was the highest value in the upper half of a raw asparagus. It is suggested that thrombolytic substances in the raw sample had remarkably plasmin-like activity and not on PA-like activity for its mechanism of action. On the other hand, slight increase in absorbance was confirmed in the boiled sample. As a result of the molecular weight of this substance, a dissolved band was confirmed in all the samples with a molecular weight of less than 6,500. This suggests that thrombolytic substances in asparagus are low molecular weight less than 6,500. More detailed molecular weight estimation needs to be considered after purification. | |||||
内容記述 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 原著論文 | |||||
書誌情報 |
同志社女子大学生活科学 en : 同志社女子大学生活科学 巻 51, p. 45-51, 発行日 2018-02-20 |
|||||
出版地 | ||||||
出版者 | 京都 | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 同志社女子大学生活科学会 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 13451391 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11325308 | |||||
資源タイプ | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
ID | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | AA11325308-20190801-45 |